TÄYDELLINEN TALOYHTIÖ 2019

Käsikirjoitus Rami Saarijärvi. Ohjaaja Marjatta Riihiaho.

received_452029638956411

Kuva Jutta Niemelä

Nuoripari muuttaa unelmiensa asuntoon tarjotakseen tulevalle vauvalleen täydellisen kasvuympäristön. Taloyhtiö Onnenpesän yhteishenki alkaa yllättäen haista pahemmin kuin naapurin postilaatikkoon sujautettu sillipaketti. Kaikki keinot on sallittu, kun pelissä on oma (ylilainoitettu) tupa ja oma (taloyhtiön järjettömillä säännöillä kuorrutettu) lupa. Ai niin ja laskettu aikakin painaa päälle!

 

HENKILÖT

PETE ONNINEN – Toni Peiponen

Pete elää elämänsä parasta aikaa. Uusi asunto ja tuloillaan oleva lapsi herkistävät miehen niin, ettei hän pysty edes vauvaa sanomaan.

TITTA ONNINEN – Sirkka Virtanen

Titta on valoisa, rohkea ja toimeentarttuva nainen. Kääryle vatsassa tikittää kohti laskettua aikaa ja Titta on viimeiseen asti valmis rakentamaan pesää kuntoon.

KEIJO MÄYRÄLÄ – Olli Syvälä

Taloyhtiön hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja, jonka oma lehmä on vankasti ojassa. Peejii kutsuu taloyhtiön hallituksen kokoon, vaikka haravan paikan vuoksi.

SAIJA VÄRRI – Helena Gyldén

Saija on nuorempi Sääntö-Siskoista ja hän rakastaa sääntöjä. Mitä siitäkin tulisi jos sääntöjä ei olisi? Ei mitään? Saija on taloyhtiön kieltokylttivastaava.

RIITTA VÄRRI – Iiris Ilmonen

Riitta on vanhempi Sääntö-Siskoista, joka yliavuliaisuudessaan saa muut raivon partaalle. Missä menee avuliaisuuden raja? Riitta on mennyt rajan yli jo kauan sitten.

KRISSE BÄCKLUNKD – Elina Virtanen

Väsynyt ja stressaantunut opiskelija. Valvoo kaikki yöt lukien oikiksen pääsykokeisiin. Hakee ratkaisua naapuriongelmaan hakkaamalla patteria.

VEIKKO EEROLA – Reijo Ahonen

Eläkkeellä oleva entinen talonmies Veikko on melko kypsä veikko. Hoitaa edelleen talkkarin hommia, vaikka palkkaa ei ole tullut enää vuosiin.

EMMI JUURAKKO – Pirkko Teppola

Kätilö evp, joka on yhtä hellä kuin sirkkeli. Emmin suorapuheisuus saa isonkin miehen henkisesti kyykkyyn.

TINTTI AALTO – Tuuli Astikainen

Vilpitön ja aurinkoinen tubettaja, joka lausuu elämänviisauksia, joilla murenee kyynisinkin sydän.

SIPE, POSTINJAKAJA (”Ruoska”) – Janna Niemelä

Sipe joutuu Emmin ja Sääntö-Siskojen simputuksen kohteeksi, kun he koulivat häntä talon tavoille.

Kuiskaaja – Tiina Löfgren-Rimpi

© Teatteriyhdistys Kuhaus ry
Sivujen toteutus Katariina Halonen, kata.halonen@gmail.com